суббота, 5 ноября 2011 г.

Коричнева хна чи чорна? Що обрати?

Якщо ви ніколи не розписували тіло хною і не знаєте,з якою інтенсивністю ваша шкіра змінює пігментацію, то найздоровішим буде підходити до першого розпису з цікавістю до результату – адже ніколи точно не знаєш, як шкіра прореагує на хну :) На кінцевий колір хни впливає безліч факторів – концентрація та інгредієнти пасти хни, жирність та чистота шкіри, кислотність, погода, сонячне проміння…

Коричнева хна має певні переваги – по-перше, вона повністю натуральна, має рослинне походження, по-друге, саме цією хною наноситься традиційний розпис мехенді, історія якого налічує тисячі років.



Для того щоб зробити хну темнішою, необхідно додати вхолодну воду, в якій розчинено невелику кількість порошку, кристали мінерального чорногографіту. Його непросто дістати в Європі, в усякому разі, слід застосовувати цей продукт з крайньою обережністю, так як при розчиненні він випускає легкі токсичні пари. В Індії можнапридбати вже готові тюбики, як з червоною, так і з чорною пастою хни. Однак вони також містять у собі добавки та консерванти.

Чорний же колір, або близький до нього, отримують, використовуючи штучно створений хімічний порошок, який називають «хною», хоча самої рослинки він не містить. Чорна хна чудово підійде, якщо ви збираєтеся зробити собі перманентне тату, але бажаєте перевірити його вплив на себе, або силу свого наміру. Отриманий колір може бути як чорним, так і сіруватим, зеленкуватим, коричневим або ж з фіолетовим відтінком у залежності від типу вашої шкіри та зовнішніх умов.

До того, варто враховувати, що чорна "хна" сходить не так плавно і рівномірно як коричнева. У залежності від самої пасти вона може змиватися нерівномірно, коричневіти по краям.



Для вибору хни можна користуватися поняттям кольоротипу , який використовується візажстами:


Якщо ви Осінь чи Весна, вам підійде класичне мехенді - розпис коричневою хною, якщо Зима - то чорною, а Літу підійдуть обидва кольори. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий